понеделник, 12 май 2008 г.

Добри и лоши разположения?

Във всеки дом има четири добри и четири лоши разположения.Тук ще обърна внимание на неблагоприятните разположения и последствията ако местата са активни.В повечето от книгите с фън-шуй тематика тези места се споменават бегло и няма решение за проблемите,които донасят...или въобще не се споменават.
Неблагоприятното място се определя от положението на входната врата.
За скептично ностроените читатели ще поясня по начина по който аз го разбрах...
Елементите отговарят на световните посоки,всяка посока е носител на определен и различен вид енергия от другите посоки(когато си помислите за юг имате усещане за топло,за север усещането е студено,за изток асоциацията е изгрев,което е показател че посоките носят определен и различен тип енергия)Когато са затворени в някакво пространство като жилището тези енергии започват да имат допирни точки и да си взаимодействат(примерно конфликт между топло и студено) и ако имат хармонични допирни точки създават добро разположение,ако са в енергиен конфликт създават неблагоприятно място.Навън такъв конфликт е невъзможно да се получи,защото тези енергии нямат допирни точки...точно затова се чувстваме най-добре сред природата.

Някои от имената им красноречиво говорят.

Неблагоприятни разположения в дома:

Разположение СМЪРТ-на китайски се произнася "цюен мин" и означава пълна катастрофа.Това място ако е активно може да донесе болести,инциденти,големи загуби и бедствия(и то не еднократни а с голяма продължителност и най-вероятно с фатален край).Чувствате бучене в главата,понякога все едно изведнъж всичко се замъглява пред очите Ви,губите всичко,дори и името си.

Разположение НЕЩАСТИЕ-на китайски "хоу хай" и означава злополуки и нещастия.Ако е активно носи депресии,гняв,разправии и съдебни проблеми,както и чести инциденти.

Разположение ШЕСТ ША-на китайски "лиу ша" и означава шест смърти.Ако е активно ще Ви донесе отлагания,загуби от всякакво естество,скандали,чести боледувания и правни проблеми.
Имам много наблюдения точно над това разположение и съм абсолютно сигурна,че има връзка между "шест ша" мигрените и невралгиите.

ПЕТ ПРИЗРАКА-на китайски "у гуй".Свързва се с пожарите,кражбите,празните планове,финансовите затруднения и съдебни проблеми.Един от забележимите показатели,че мястото е активно са честите случайни и необясними дребни инциденти свързани с огън - забравен котлон,често падаща горяща цигара,готвенето се превръща в някаква гадна комбинация от пращене,пушене и съскане

Всяко едно от тези места е достатъчно опасно и носи големи неприятности.Най-ясния признак,че имате активно лошо място е чувството на дискомфорт,когато сте си в къщи.Много по-раздразнителни сте,подтиснати,усещате виене на свят или бучене в ушите,дори и въздухът люти,и сякаш някаква ръка непрестанно Ви стиска за гърлото.Когато сте навън се чувствате като нов човек а когато влезете у дома си се променяте за минути към по-лошо.

Благоприятни разположения

Това е съкровищницата на един дом.Добрите разположения са основното,към което се стремим.Това са местата,които не бива да бъдат отслабвани а подсилвани.

Разположение ЗДРАВЕ е известно като тиен и означава небесен лекар - отнася се до доброто здраве,жизнеността,добрите приятели,малките финансови възнаграждения.Като място е много подходящо за входната врата и спалнята на главата на семейството.Мястото трябва да бъде винаги чисто,стимулира се с цикъл на пораждане при продължителни боледувания.

Разположение ДЪЛГОЛЕТИЕ е известно като ниен и означава дълъг живот с много богати наследници.Тази част от дома носи мир,хармония,добро здраве и дълголетие.Стимулира се,когат има неразбирателство в семейството.

ОСНОВНО разположение - известно е като фу уей и означава щастлив живот.Основното разположение винаги съвпада с посоката,в която седи домът.Това е мястото на добрият късмет.Можете да го използвате като спалня ако искате да имате мъжки наследници.Желателно е да бъде винаги подсилено.

Разположение БЛАГОДЕНСТВИЕ - нарича се шън ци и означава пораждане на добра живителна енергия.Това е най-благоприятната част от дома.Представлява прогреса,финансовия успех и жизнеността.Във фън шуй се смята,че ако се грижите за тази част от дома след време ще станете богати.

1 коментар:

Анонимен каза...

А може ли малко информация как да отслабим лошите сектори и да стимулираме добрите?!

Вкъщи се чувствам предимно приятно като изключим стаята на голямата ми дъщеря. Това е една малка стаичка, която по едно време беше и наша спалня, но каквото и да правя все ми е едно неуютно .... Ориентирана е на север. Не съм сигурна дали трябва да смятам, че е ориентирана и на североизток, тъй като в посока североизток в съседство на тази стая се пада стълбището на входа. А може би именно то е причината за този дискомфорт?
Ще съм благодарна за някакъв съвет за подобрение!