сряда, 16 януари 2008 г.

Как да се възползваме от лунните цикли.

Често ни се случва да чуваме "Всяко нещо с времето си"...остава да разберем кога на какво му е времето. Много полезен лунен календар ТУК

Новолуние

Хранене:
Ден два около новолунието се отслабва най-резултатно-тялото изхвърля най-бързо токсините и шлаката.Яж постно и пий повече сокове,богати на баластни вежества(сливи,ананас,ябълки),както и обезводняващ чай от коприва или джинджифил.
Красота:
Солена вана за изхвърляне на отровите:тя прогонва киселата шлака,виновна за целулита.
Периодът е най-подходящ за грижа за маникюра и педикюра-чупливите нокти заздравяват,а врастналите се отстраняват безболезнено.
Най-малка чувствителност при болка:
Космите ще растат по-бавно ако бъдат отстранени при Новолуние или Намаляваща луна
Ден за борба с пъпките-посети козметик.
Подходящо време за спортуване,леки упражнения и цялостно раздвижване(йога,тай-чи)
Здраве:
Неподходщо време за операции поради опасност от усложнения.
Други:
През този период човек е по-импулсивен,по-концентриран-новите идеи възникват по-лесно.Бъдете внимателни с раздразнителността.
Нарастваща луна
Хранене:
Внимание опасност от напълняване!Организмът усвоява изключително пълноценно витамините,минералите(но и отровите)
Красота:
Време за овлажняване на кожата-особено зоната около очите.Кожата приема полезните съставки по пълноценно(най добре когато луната е в Козирог).Загрубелите ръце попиват максимално подхранващите съставки.Боядисването на косата в този период е интензивно и трайно.
Много полезна е ваната с морски соли,защото организмът задържа много вода в този период.Масажирайте рефлексните точки по ходилата.Масажите действат оздравително.
Правете упражнения с леки гирички,ходете на фитнес,защото през този период мускулите заякват и добиват хубав контур, а мазнините и проблемните зони се топят по-лесно.
Здраве:
Опасност от смущения в храносмилането.Не си вади зъб и не се подлагай на хирургически намеси-голяма е опасността от кръвоизливи,разрезите заздравяват лошо и остават дълбоки белези.
Други:
Идеалното време за смяна на жилището;щурмуване на учреждения и разрешаване на административни въпроси,както и планиране на далечно пътуване.
Пълнолуние
Хранене:

Време за гладуване-всяка хапка се лепи на дупето.Най-опасният момент за напълняване-освен излишни мазнини,тялото натрупва и много вода в тъканите(2 дни преди и два дни след самото пълнолуние)Препоръчва се дните да са разтоварващи-само на чай с обезводняващ ефект.
Красота:
Масажът на цялото тяло е много ефективен.При подстрижка косата расте по-гъста и не се омазнява лесно.Косата усвоява максимално подхранващите маски.Подходящ ден за започване на антицелулитна програма,защото последващият период на Намаляваща луна дава възможност за почти двуседмично пречистване на тъканите от шлаката.Третирай целулита с четков масаж,контрастни душове и стягащи лосиони.Идеално време за разходки и леки стречинг упражнения.
Здраве:
Всички нервни процеси се ускоряват,появява се необяснимо напрежение,даже сприхавост и избухливост.
Други:
Време за планиране на смяна на жилище.Апогей на творческите проекти и заложби.През този период ражданията са най-чести.
Намаляваща луна
Хранене:
Можеш спокойно да си позволиш някои дребни прегрешения(като шоколад),без от това тялото ти да пострада съществено,защото е започнал т.нар. "отдаващ период" на тялото.Организмът е в най-енергетичната си форма(време за по силово натоварване с джогинг,плуване и фитнес),килограмите се топят най-бързо,храносмилателната система действа на високи обороти и мазнините не се натрупват толкова лесно в депа.На организма добре се отразяват картофите,зеленчуците,оризът и плодовете с обезводняващи свойства(ягоди,грозде)
Красота:
Време за почистване на ходилата.Идеален период за обезкосмяване.Масажите за отслабване,антицелулитните терапии,маските за лице и мерките за заличаване на пъпките действат много по-ефикасно.Посети сауна-сега тялото с лекота се освобождава от токсините.Можеш да си позволиш лек пилинг и посещение при козметик.Време за подстригване на косата.Кремовете против торбички под очите и подпухналост действат най-добре.Подходящи са и компресите от черен чай.
Здраве:
Чуствителността към болка е намаляла.Пломбите,коронките и мостовете държат по-здраво ако са направени в този период.Най-подходящото време за хирургически интервенции.
Други:
Прането се изпира много добре,петната излизат по-лесно.Подходящ период за почистване на дома,за укрепване на контактите с околните,за осъществяване на пътешествие.

Нещо наистина полезно - хубаво е да започвате всичко ново на новолуние.Плащането на сметките,ремонтите,чистенето, и всичко,което искате да намалява го правете на намаляваща луна.
Най-добрият период за получаване на пари е растящата луна.По време на растяща луна си купете нещо,поглезете се...Всичко,което искате да се увеличава го правете в този период.При растяща луна не започвайте никакви ремонти или основни почиствания,защото начинанието ще бъде обречено на провал.


Има доста хора,които са скептично настроени към тази тема,само мога да добавя,че луната действа на океаните,моретата и цялата природа поначало,а аз за себе си съм убедена,че не правя изключения.


1 коментар:

Анонимен каза...

добре казано