сряда, 30 януари 2008 г.

Посоки,елементи и цикли

Всяко разположение в дома отговаря на член от семейството,центъра се води сърцето на дома,той показва цялото.Осем разположения,които съответстват на осем човека - майка,баща,трима синове и три дъщери.

Изток-дърво-семейство-мястото на най-големия син-зелено
Югоизток-дърво-богатство-мястото на най-голямата дъщеря-зелено
Юг-огън-слава и положение в обществото-мястото на средната дъщеря-червено
Югоизток-земя-брак и семейно щастие-мястото на майката-жълто
Запад-метал-деца и творчество-най малката дъщеря-бяло
Северозапад-метал-полезни хора-мястото на бащата-бяло
Север-вода-житейски път,кариера-мястото на средния син-синьо,черно
Североизток-земя-познание-мястото на най-малкият син-жълто
Център-духовното начало,сърцето на дома


Вода,дърво,огън,земя,метал-това са петте елемента,върху които се базира цялата магия на Фън-шуй.Всеки елемент си има своята енергетика и се олицетворява от цветове и материя(както и показва важна сфера от живота и член от семейството).Ако човек си помисли за Север в главата му тайно изплува-СТУДЕНО,а водата в естественото си състояние е студена.Изток-изгрев,Запад-залез.Това са само примери,които доказват,че посоките носят енергия.
Тези пет елемента имат три цикъла:
Цикъл на пораждане-дървото създава огън,който оставя пепел(земя) след себе си,земята поражда метал,а металът се втечнява(вода) и накрая водата храни дървото.
Цикъл на унищожение-дървото унищожава земята,земята-водата,водата унищожава огъня,а огъня-метала,който на свой ред посича дървото.
Цикъл на отслабване-дървото абсорбира водата,водата разяжда метала,а той отслабва земята.Земята отслабва огъня а той дървото.
Домът се разпределя на три по три равни части и всяка част си съответства на посоката

Тези елементи присъстват във всеки дом,съставят всичко около нас.
За да определите по-точно къде се намират тези елементи в дома Ви,просто го разделете на три по три равни части и всяка част ще съответства на посоката и елемента.
Ако нещо нередно се случва в живота на член от семейството Ви просто внимателно огледайте неговата част от дома.Дали има безпорядък,дали присъства цикъл на унищожение или отслабване,дали има някаква повредена вещ.
Пример:
нещо става с дъщеря Ви(да речем единствено дете),непрекъснато и се случват инциденти,депресирана е или вехне без видима причина.Определете къде се намира югоизточната част и я огледайте внимателно,ако има метални предмети,вещи в бели цветове,безпорядък или нещо повредено просто го отстранете и почистете мястото
Една от причините за тези нередности може да бъде посоката,в която тя спи.

Няма коментари: