понеделник, 12 май 2008 г.

Основни положения




-Първото най-важно нещо е да въдворите ред и чистота НАВСЯКЪДЕ в дома си.(Поначало дом,в който цари хаос наказва обитателите си,защото хаосът от дома се настанява в битието ни и всяка мърсотия пречи.Ако познавате разхвърлян човек си помислете как протича животът му.Винаги закъснява,винаги търси нещо и не го намира,винаги е карък,все инциденти и проблеми.Дори самото му излъчване е противно).
-Най-доброто нещо,което можете да направите за себе си е да спите в добра за вас посока.Личните посоки се определят от датата на раждане а за да разберете кои са вашите добри посоки можете да използвате този Гуа калкулатор
Желателно е да спите в една от тези посоки,като в легнало положение главата Ви е насочена в самата посоката.
-Леглото трябва да бъде удобно и чисто,и задължително плътно допряно до стената.Ако леглото не е опряно до стена животът Ви е нестабилен,както и не спите спокойно.Желателно е да виждате вратата в легнало положение.
-Не бива остри ръбове да бъдат насочени към леглото Ви.
-Над леглото не е желателно да висят някакви предмети.
-Под леглото не трябва да има никакви вещи.
-Избирайте легло с висока табла зад главата Ви и без табла при краката ,така ще избегнете спънките в живота
-Баните,тоалетните,мокрите помещения и килерите имат неблагоприятно въздействие.За да поправите това можете да залепите малко дамско огледало(което спира навлизането и загуба на енергия в банята или тоалетната) от външната стена на вратата,както и в самите санитарни възли две по-големи огледала едно срещу друго.По този начин създавате изкуствен енергиен излаз на застоялата и нечиста енергия в санитарния възел.
-Поддържайте вратите чисти и в добро функционално състояние.Не допускайте струпването на вещи до врата,така че да я блокирате.Вратите трябва да се отварят и затварят свободно.
-Зънецът трябва да работи.Неработещият звънец показва пропуснати възможности.
-Избягвайте окачването на вятърни чанове до която и да било врата.
-Не трябва да има огледало срещу входната врата-то отблъсква енергията(коята трябва да влезе през вратата) от входа и обитателите на този дом винаги се чувстват уморени,или им липсва енергия.
-Входът трябва да бъде приветлив и осветен.
-Не поставяйте фигурки или изображения на свирепи животни в дома.
-За да влизат повече пари в дома поставете фигура на китайска трикрака жаба с монета в устата до входа.Жабата трябва да изглежда сякащ току-що е влязла, и не бива да сочи навън,както и към санитарен възел.Ако нямате такава възможност поставете жабата в дневната,пак все едно сега е влязла.Монетата,която жабата носи в устата си има 2 страни-едната е с 4 символа-(положителна) а другата е с 2 символа-(негативна).Слагайте монетата в устата на жабата със четирите символа нагоре.
-От китайски магазин можете да си купите три китайски монети,да ги вържете здраво с червен конец и да ги носите винаги в джоба или портмонето си(така ще си осигурите непрестанен паричен поток).Забелязала съм,че в някои магазини се продават тези монети но със две еднакви страни от по 2 символа-никога не ги купувайте,защото са изобразени две негативни страни.По начало китайската монета е надписана от едната страна с 4 символа а от другата с 2
-За успехи в кариерата можете да поставите фигурка на слон в северната част на дома,стаята или офиса.Най-добрият вариант е слонът да бъде изработен от някаква пластмаса,защото е неутрална материя и не би могла да навреди.
-Слава ще Ви донесе фигурката на кон,поставена в южната част на дома,кабинета,стаята или бюрото.Не използвайте кон застанал в заплашителна поза,най добрият вариант е това великолепно животно да стои на четирите си крака.
-Каквито и фигурки да използвате за Фън-шуй гледайте да са от изкуствен материал.Всяка малка скулптурка направена от дърво,метал,кожа,кристал или глина би могла да навреди,колкото и малка да е.
-Оръжейните колекции изложени на видно място вредят на сектора,в който се намират.
-Ловните трофеи също са язва.
-Не поставяйте хербарий в къщи.Това е мъртво цвете и вреди.
-Не поставяйте изкуствени цветя,защото те са били създадени да се поставят в гробниците и символизират смърт.
-Всичко в дома трябва да функционира безпроблемно.Оттървете се от ненужните вещи и неработещите уреди.
-Скрийте метлата и лопатата и боклука някъде-не трябва да се виждат.
-Ако гледате цветя се грижете много добре за тях и редовно почиствайте вехнещите листа.Не ги оставяйте неполяти дълго време.Цветята оставени без грижи задушават сектора,в който се намират.
-Грижете се за готварската печка,тя трябва да бъде винаги чиста и в абсолютна изправност.Печката отразява финансовото състояние на дома.
-Ако имате някакъв теч в дома незабавно го отстранете.
-Ако някоя вещ Ви създава някакво неудобство , дискомфорт,или просто Ви дразни се оттървете от нея.
-Не се отрупвайте вещи,които не ползвате.Няма да можете да имате нови придобивки ако няма къде да ги поставите.Изберете си един ден с намалямаща луна и разчистете всичко неизползваемо.
-Ако си купувате литература на Фън-шуй тематика избягвайте книгите,в които се пише за визуализации.Фън-шуй се занимава с природните енергии...а това да визуализирате и да казвате разни мантри е все едно с мантри и мисъл да надвиете бурята или дъжда...или която и да било природна стихия.Цялото великолепие на това учение се крепи на движението на енергията,типовете енергия и циклите на елементите.

Имате сериозни проблеми?Опишете проблема си в коментарите и мога да Ви отговоря откъде може да идва и какво можете да направите.

15 коментара:

Eli каза...

Здравейте,кажете,моля,как да отслабна секторите дърво,вода и огън? Четирите основни посоки на моята къща са точно в четирите ъгъла на къщата,а междинните посоки се падат на стените.Моето ГУА число е 8.Сектора на здравето ми се пада в стая в източна и югоисточна част на къщата,а те са негативени за мен.Направо в чудо съм се видяла,боледувам вече 3 седмица,и си мисля,че нещо грешно съм активирала.В тази стая е пълно със цветя и няма къде другаде да ги сложа.Помогнете,моля Ви.Как да отслабна дърво,вода и огън?
благодаря Ви много
с уважение - Елеонора

Divine каза...

Привет,
моля да ме извините за закъснението.
Причина за здравословните Ви проблеми може да бъде самият период 08 август 07 септември (периодът е доста критичен заради лошите комбинации на летящите звезди).
Ако след 07 септември не се нормализират нещата значи причината е в самият дом.
За да бъда по-точна в отговора си се нуждая от посоката на вратата на дома Ви (в каква посока гледате,когато застанете на прага на входната Ви врата на излизане от вкъщи-това определя кои сектори трябва да бъдат отслабени)
Не прибързвайте с отслабването на сектори,независимо дали са хармонични с Вас или не.Сектор на здравето е и центъра на дома,там не трябва да има растения,дървени предмети,вода,черен,зелен или син цвят.
За да се почувствате по-комфортно носете червени дрехи в помещения с повече растителност.
Носенето на бял цвят ще Ви вдъхне сили.Можете да носите също бежаво и жълто.Избягвайте черно и тъмно синьо,както и зелено.
Пожелавам Ви здраве,щастие и усмивки.

Eli каза...

Здравейте,огромно благодаря за отговора Ви.Като излизам от къщи,отваряйки главната външна врата,гледам на северозапад.Всъщност имам още две входни врати,от които излизам навън-от едната гледам на югозапад,от другата - гледам на югоизток.Сигурно сте права за звездите,защото точно след 07 септември неочаквано се оправих.Да ви кажа честно,за 42 години никога не съм боледувала повече от 48 часа и то много рядко се случва....Сега, не знам дали е удобно да Ви притеснявам още с въпроси,но ще си кажа,а Вие вече преценете,дали си струва да ми пишете пак.Аз съм огнен кон - 20.09.1966 и въпроса ми е,ако нося червено,дали няма съвсем огнена да стана?:)))Много Ви благодаря за позитивното пожелание,желая ви Светлина и Любов:)))

Divine каза...

Здравейте,
и Честит рожден ден!
:) Пожелавам Ви всичко най-хубаво и да сбъднете мечтите си.
Вие бяхте моят стимул да довърша започнатото,за което благодаря.
Родена сте в година на огъня,но елементът (Гуа числото) Ви е земя.
Най-добрите цветове за Вас са бяло(което предполагам Ви носи и късмет) бежаво и всички земни нюанси-керемидено,бледо кафяво и т.н.Червеното може да го използвате ако се чувствате некомфортно в стая с повечко растителност.
До няколко дни ще опиша видовете домове и начините как да се хармонизират.
Успех.
Благодаря за топлите думи :)

Анонимен каза...

Здрвейте,аз отскоро започнах да се интересувам от фън шуй,а това което сте написали освен, че по някакъв начин ми изясни донякъде картинката, ме накара да се змисля, че вероятно има някакъв проблем,в смисъл , че от три-четири месеца синът ми постоянно боледува.Четейки започнах да правя и разни схеми на жилището ни, за да определя секторите и по някакъв начин да открия къде е проблема.Дълбоко в себе си си мисля, че мястото на което спи е неподходящо, но не съм сигурна.А не бих искала да направя нещо, без да се посъветвам, за да не активирам нещо неблагоприятно.Ако по някъкъв начин ме посветвате какво да направя ще съм ви изключително благодарна!С уважение,Вили!

Divine каза...

Здравейте,
ако детето Ви е големият син в семейството трябва да огледате източният сектор на дома.Негативно въздействие там имат метални вятърни чанове,преобладаващ бял,сребрист или златист цвят,има прекалено много метални предмети,някакъв безпорядък.Хубаво е в източната част на дома да има вода...дори и под формата на голяма бутилка с вода - но трябва да знаете какъв тип е жилището ви и дали водата е подходяща там.
Хубаво е да спи в неговата посока здраве,можете да я откриете тук
http://www.wofs.com/index.php?option=com_custompages&Itemid=81
Болните звезди за годината се намират в северната част (този месец от 9.10 до 7.11 са 2 и не е желателно да се спи в тази част) както и западната.
Мога да бъда по-конкретна ако ми опишете симптомите и проблема на детето,както и в коя посока стоите на излизане от дома на прага на вратата.Дата на раждане ще е от полза.
Пожелавам Ви много здраве и щастие.

Анонимен каза...

Първо Благодаря, че обърнахте внимание на проблема ми. Всъщност боледуването на моят син-единствен засега е, се състои в постоянни настинки, а имено- хрема и гърлобол, няма нещо по сериозно. Но въпреки това аз си мисла, че нещо може би в дома ни не е наред.Рожденната му дата е 08.01.2008 г.Посоката, в която стоим на излизане от дома ни е югоизток.Аз също имах и питане относно посоките-те се определят с компас спрямо световните посоки,нали!?!Тъй като от толкова четене вече съвсем се обърках.Благодаря предварително за отговора.Вили.

Анонимен каза...

Мила,Д.В.,
може ли да се отново да се посъветвам с Вас? Този път става въпрос за вазата на изобилието.Изчетох доста материал,най-вече от руските сайтове и вместо да стигна до някакво решение взех,че съвсем се обърках,щото навсякъде е различно.Направих си саморъчно ваза и капак от солено тесто.Боядисах я в златисто-жълто и нарисувах 3 различни иероглифи,символизиращи изобилие.Някои съветват вазата да имала задължително капак,щото иначе изобилието щяло да "излети" през отвора.Вазата стои празна,щото наистина не знам какво именно да сложа вътре? Земя,казват,и то от богат познат с разрешение,ама аз нямам такъв.После - китайски парички 9 наброй(тука в Ирландия не са и чували за фен-шуй,няма спец.магазини),после значи- боб,овес,леща,лични желания и т.н - списъка е направо безкраен...Бихте ли ме посъветвали какво и какви именно символи трябва да са? Много си харесвам произведението,изглежда ми магическо като лампата на Аладин,ама на - вече 1 месец,горката,празна стои,ама иначе захлюпена,де:)))От Вашите съвети досега,опредено мога да кажа,че Вие наистина ЗНАЕТЕ нещата,т.е.за мен лично,сте авторитет:) Та,затова собствено,Ви и притеснявам:)Като имате време,драснете ми два реда относно детайлите,моля Ви.Детайлите във всяко нещо са много важни,знам го от личен опит:)
Благодаря Ви за съветите,много тонизиращ ефект имат върху мен:)
С доверие и уважение:Елеонора

Divine каза...

Здравейте Вили,
честите простуди и хреми могат да бъдат причинени от активно разположение Шест ша или детето ви спи в тази негова посока.Други признаци,че шест ша е активна са - чести разправии в къщи,редовно търсите нещо и не го намирате,отлагате важни неща и боледувате често.
Детето Ви е земен елемент,неговите добри посоки са:
Добър късмет и реализация - югозапад
Здраве - запад (от бабините деветини знам,че не е хубаво да се спи с глава на запад)
Дълголетие - северозапад
Благоденствие - североизток
Лоши посоки:
Нещастие - изток
Пет призрака - югоизток
Шест ша - юг
Пълна загуба - север
Относно посоките и разположенията ще се опитам в най-кратки срокове да опиша точно кое как става.
От мен много здраве и всичко най-хубаво.

Divine каза...

Привет Елеонора,за ваза на изобилието няма как да Ви помогна,защото не съм използвала този метод и не мога да гарантирам резултат.Добър начин да постигнете благоденствие и изобилие е да стимулирате сектора благоденствие във Вашият дом,както и да спите в посока благоденствие.За да не оставяте без пари носете в портмонето си малка раковинка,по-голяма раковина (може дори да е огромна :))можете да поставите в разположение благоденствие в жилището Ви.
Вашата посока благоденствие е югозапад,добър късмет,реализация и растеж е североизток.За да използвате Вашата лична посока трябва да ориентирате леглото така,че когато спите главата Ви да сочи избраната посока.Не забравяйте,че е най добре леглото да бъде плътно опряно до стена,за да си осигурите стабилност.
В предните коментари споменавате,че имате две врати.. за основна врата,която определя и гърбът на дома е желателно да изберете тази,която използвате по-често.
Тук можете да откриете добрите и лошите разположения
http://des77.blogspot.com/2008/05/blog-post_1508.html

http://des77.blogspot.com/2008/05/blog-post_1136.html
Успех и благодаря за добрите думи.

Анонимен каза...

Зравейте Д.В.!Благодаря за отделеното внимание и за полезният Ви отговор!В интерес на истината, както синът ни така и ние спив точно в сектора на Шест ша, който обхваща част от спалното ни помещение!Но посоката на главата, в която спиме всички е по- скоро северозапад.И мисълта ми е, тъи като една част от спалнята попада в сектора ОСНОВОНО, ще бъде ли по- добре, ако го преместя в тази част, като главата му отново ще сочи северозапад.И също бих искала да попитам как да отслабя сектора на ШЕСТ ША, тъи като и разправиите в къщи не са рядкост.В този сектор в къщи имам глинена ваза в зелено, червено и жълто,стъклена бяла ваза.Спалнята ни и леглото на сина ни са от ПДЧ плоскости в цвят венге и оранжево, както и имам завеси в оранжево.В тази част преди около месец на завесите закачих и две пеперуди, а в сплнята има и стъклена костенурка, четох, че е хубаво костенурките да се поставят в северната част на дома, но моята по-скоро се пада в североизточната.Нямам растения, вода.Моля дайте ми съвет.Благодаря предварително!Вили!

Divine каза...

Здравейте отново Вили,
идеята да преместите детето в основното разположение с глава на северозапад е добра.Така то ще спи в посока дълголетие и в добър сектор.Шест ша на жилище,на което вратата сочи югоизток се отслабва с елемент дърво(можете да използвате дървени предмети-3 на брой)Наличието на метални вещи подсилва мястото.Препоръчвам Ви да преместите глинената ваза в североизточният или югозападният сектор,защото в северната част носи проблеми с речта,финансиите,мисълта и т.н(поставен глинен предмет в северната част действа унищожаващо)
Вазата и костенурката също можете да преместите,защото стъклото олицетворява водата - подходящо място за нея можете да намерите в източната или югоизточната част.
От мен успех,здраве и щастие :)

Unknown каза...

Краси: Как мога да си намеря работа, като числото ми гуа е 2 земя 87 година съм, сектора кариера ми се пада неблагоприятна зона - шест ша. Какво да сложа там, за да Не активирам по грешка зоната. Имам дървен шкаф с моите документи, дипломи и др., глинена кустинурка, рапан, снимка на зимен пейзаж със залез, две петлета.
Другия въпрос е, че четох за "пета жълта", която минава 2012 е, на едно място пише без никакви червени неща и без вода, само метал и дърво, а тук в сайта - света на фън шуи пише да се сложи синьо, червено, без никакво дърво и нещо с вода, е какво да сложа?
Благодаря Ви!

roki каза...

Ще се радвам, ако може да ми дадете по-конкретен отговор на въпроса с разположението на леглото. Краката в легнало положение не трябва да сочат точно срещу вратата или не трябва да сочат срещу цялата стена, на която е разположена вратата на стаята?



Unknown каза...

Здравейте!За 2022г.летяща звезда 2 се пада н юго западния сектор,а там са леглата та децата ми! Как да я неутрализирам,защото разбрах,че е лоша звезда, на болести и неуспех! Благодаря!